Veel gestelde Vragen

1Hoe kan ik me opgeven als fietsmaatje of als gast?
Wat leuk dat u zich wilt aanmelden als gast of vrijwilliger. U kunt op onze website het contact formulier invullen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. U kunt ook een mail sturen naar info@fietsmaatjesdrv.nl2Ik heb beperkt tijd maar kan ik ook een fietsmaatje worden?
Zeker! Sommige vrijwilligers fietsen elke week, andere enkele keren per jaar. Onze vrijwilligers hebben toegang tot een online rooster waar zij zichzelf flexibel kunnen inplannen. Gasten fietsen over het algemeen elke week een keer, maar ook hier kan natuurlijk rekening gehouden worden met uw wensen.
3Ik wil me graag opgeven samen met een maatje, kan dat?
Fietsmaatjes is er voor iedereen, ook als u met een bekende wilt fietsen. Wil u hier meer informatie over of zou u zich willen aanmelden als duo? U kunt het contact formulier op onze website invullen, of een mail sturen naar info@fietsmaatjesdrv.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

4Moet ik als gast meetrappen/fietsen?
U hoeft als gast niet mee te trappen, dat bepaalt u helemaal zelf. De duofiets is elektrisch ondersteund en zo ontworpen dat ieder op zijn/haar eigen tempo kan fietsen en ervoor kan kiezen of iemand wel of niet mee kan of wil trappen.
5In welke plaatsen zijn er fietsen aanwezig?
We beschikken over 4 duofietsen, in Abcoude, Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis.

Onze fietsen zijn beschikbaar voor alle inwoners van De Ronde Venen. U hoeft dus niet in deze dorpen te wonen. Ook inwoners van De Hoef, Amstelhoek, Waverveen en Baambrugge zijn van harte welkom!
6Ik woon niet in de Ronde Venen maar wil mij toch aanmelden als gast of vrijwilliger
Mocht u buiten onze dorpskern wonen en is er binnen uw gemeente nog geen lokale fietsmaatjes gestart? Als u zich als gast als duo kan aanmelden en uw maatje kan u naar onze fietsen toebrengen. Dan kunt u ons een mail sturen: info@fietsmaatjesdrv.nl. Dan kijken wij of het mogelijk is om u samen bij ons in te schrijven. Mocht u zich niet kunnen aanmelden als duo, of kan uw fietsmaatje u niet naar onze fiets toe brengen dan is het helaas niet mogelijk om u bij ons aan te melden. Mocht u als vrijwilliger met gasten die in de Ronde Venen wonen willen fietsen terwijl u zelf in een andere gemeente woont? Dan is dit uiteraard mogelijk. Wij komen dan graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken. U kunt in contact komen met ons door het contactformulier op de website in te vullen of een mail te sturen naar info@fietsmaatjesdrv.nl
7Kost het geld?
De vrijwilliger hoeft niets te betalen, voor de gast vragen wij een kleine bedrage van € 3,- per dagdeel. Deze kosten worden gebruikt voor het onderhoud en stalling van de fietsen.