Nieuwsbrief januari ’23

  Beste Fietsmaatjes,

  Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van 2023 van ons. Wij hopen dat u fijne dagen heeft gehad met uw naasten en dat het een mooi en sportief nieuwjaar mag worden, met veel mooie fietstochten!

  2022 is voorbij gevlogen. Vorig jaar rond deze tijd waren wij begonnen met de start van het opzetten van FMDRV. Het is een mooi jaar voor ons geweest, met veel hoogtepunten. Waaronder onze opening en het in gebruik nemen van onze 2 duo fietsen. Vanuit het niets zijn wij begonnen. Nu hebben wij al 40 gasten en 65 vrijwilligers die samen met elkaar mooie ritten maken en veel fietsplezier beleven met elkaar. Zoals u heeft kunnen lezen in onze nieuwsbrief van Oktober 2022 is ons Fondswervingsteam druk bezig geweest met het aanschrijven van stichtingen en donateurs. Verderop in deze nieuwsbrief zullen zij u een update geven hoe het er mee staat.

  Op 7 december 2022 was het de dag van de vrijwilliger. Ook wij hebben deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. We stonden zelfs 2 maal in de krant. Verderop in deze nieuwsbrief zullen wij het artikel met u delen.

  Ook hebben wij voor alle vrijwilligers een gratis VOG aangevraagd. Graag ook even hier u aandacht voor verderop in deze nieuwsbrief.

  De laatste tijd krijgen wij helaas klachten over ons rooster systeem SamenFietsen. In deze nieuwsbrief willen wij u graag meenemen in de ontwikkelingen m.b.t. dit systeem.

  Voor onze vaste rubriek mooi deelmoment vanuit FMDRV hebben wij de vorige keer het mooie verhaal van onze vrijwilliger Aldert en zijn maatje meneer K mogen delen. Deze keer willen wij een ander mooi moment vanuit FMDRV met u delen. Heeft u zelf misschien een mooi moment die u met ons zou willen delen? U kunt dit mailen naar secretariaat@fietsmaatjesdrv.nl Wie weet staat u verhaal de volgende keer in onze nieuwsbrief.                                        

  Wij zijn nog steeds opzoek naar een nieuwe voorzitter. Helaas heeft onze vorige oproep nog geen resultaat opgeleverd. Kent u misschien iemand, neemt u dan vooral contact met ons op. Verderop in deze nieuwsbrief delen wij nogmaals de vacature met u. Mocht u meer willen weten over deze vacature, dan kunt u mailen naar info@fietsmaatjesdrv.nl

  Wij wensen u weer veel leesplezier!

  Bericht van het bestuur

  Zondag (01-01-23) startte het nieuwe kalenderjaar. Hopelijk heeft u een goede afsluiting gehad van toch wel een bewogen jaar 2022 was in alle opzichten weer uniek. We begonnen het jaar met coronamaatregelen. De coronamaatregelen namen gedurende het jaar af en waren uiteindelijk helemaal verdwenen. De duo-fietsen konden weer uit de schuur gehaald worden. Er werd hier dankbaar gebruik van gemaakt door de vele vrijwilligers van Fietsmaatjes De Ronde Venen. Zij gingen samen met hun gasten op pad, hadden veel belevenissen en hierdoor ontstond het maatjes gevoel spontaan!  Hartelijk dank voor uw inzet ook mede namens de coördinatoren!

  De beste wensen voor 2023

  Namens het gehele bestuur van FVMDRV wensen wij u een fijn, gelukkig en gezond nieuwjaar en dat er maar vele ritten op de duo-fietsen gereden mogen worden. Ook mogen wij dit jaar de 3e duo-fiets verwelkomen dankzij een gulle gever. Op naar een mooi nieuw Fietsmaatjes jaar.

  Lieve groet van het bestuur Ivo, Yael en Jolanda, Cora en Liesbeth en het coördinatoren team.

  SamenFietsen

  U kent vast allemaal ons plannings- en administratiesysteem SamenFietsen wel. Hierin kunt u de fiets reserveren voor de mooie fietsritten die u wilt gaan maken samen met uw fietsmaatje. Tevens kunt u hier ook uw rittenkaarten in aanschaffen. SamenFietsen is zo’n 6 jaar geleden ontwikkeld door onze collega Fietsmaatjes Gelderse Vallei. Toen steeds meer Fietsmaatjes gebruik wilde maken van de applicatie SamenFietsen hebben zij de applicatie overgedragen aan Fietsmaatjes Nederland. Er lag vanuit alle Fietsmaatjes die de applicatie gebruiken al heel lang de wens voor veranderingen in dit systeem. Helaas kosten veranderingen geld en was dit geld er niet. FMNL is hiervoor opzoek gegaan naar sponsporen en die zijn reeds gevonden. Nu kunnen bijna alle gewenste veranderingen doorgevoerd gaan worden.

  Wat houdt dit voor ons in?

  Achter de schermen zijn ze al volop bezig met de implementatie van de 2.0 versie. Helaas merken wij dat het systeem nu uit zich zelf heel veel mail verstuurd. Dit is niet de bedoeling, maar voor nu kunnen wij dit niet oplossen, omdat ze achter de schermen dus al heel druk bezig zijn met de veranderingen. Wij willen dan ook uw begrip en geduld hiervoor vragen. Mocht u meerdere dezelfde mails ontvangen, dan willen wij u vragen deze te verwijderen.

  Om het project goed te implementeren en alle gegevens goed over te zetten, zullen wij ergens in 2023 een heel weekend geen gebruik kunnen maken van SamenFietsen. Uiteraard zullen wij u hierover tijdig informeren. Voor u als vrijwilliger en als gast zal de 2.0 versie er niet heel veel anders gaan uitzien. De grootste veranderingen zullen hem zitten aan de kant van de coördinatoren en de administrators. Mochten er toch hele grote veranderingen inzetten voor u als gast of voor u als vrijwilliger dan zullen wij een handleiding voor u maken.

  Gratis verklaring omtrent gedrag (VOG)

  Al onze vrijwilligers hebben begin december van ons een mail gehad m.b.t. het aanvragen van een VOG. Voor alle vrijwilligers voor wie wij deze hebben aangevraagd is de VOG ook daadwerkelijk afgeven. Wij hadden natuurlijk ook niets anders verwacht. Helaas was het bij een aantal vrijwilligers niet helemaal goed gegaan. Zij hadden een link van Justis ontvangen naar een betaalde VOG. Wij hebben voor deze vrijwilligers een nieuwe aanvraag gedaan en dit is toen gelukkig wel allemaal goed gegaan. Wij zouden graag van al onze vrijwilligers de originele VOG willen ontvangen. Bij elke duo fiets hangt tegenwoordig een mooie brievenbus. Zou u bij uw eerst volgende fietsrit deze originele VOG in de brievenbus willen doen? Dan bewaart onze secretaris deze bij uw vrijwilligersovereenkomst.  

  Cadeaubonnen voor verjaardagen.

  Weet u ook nooit wat u iemand cadeau kan doen met een verjaardag?

  U kunt bij ons cadeaubonnen bestellen. De cadeaubonnen zijn per 5 ritten te koop.

  Mocht u zo’n bon cadeau willen doen dan kunt u contact opnemen met onze penningmeester Jolanda of onze secretaris Yael. Als u aangeeft hoeveel ritten u cadeau wilt doen dan zorgen zij voor de rest. U kunt contact met ze opnemen via de volgende weg:

  penningmeester@fietsmaatjesdrv.nl (Jolanda)

  secretariaat@fietsmaatjesdrv.nl (Yael)

  Dag van de vrijwilliger

  Op 7 december was het de dag van de vrijwilliger in Nederland ook wij vanuit FMDRV wilde deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wij zijn ontzettend trots op en blij met al onze vrijwilligers. Vandaar dat wij deze dag een mooie kaart met fietsdropjes daarbij hebben uitgedeeld aan onze vrijwilligers. Helaas was niet iedereen thuis deze dag, de vrijwilligers die  wel thuis waren hebben wij weer allemaal even kunnen spreken. Een bijzondere dag was het dus. Wij hebben zelfs de lokale kranten bereikt met deze actie.

  Fondswerving

  In November hebben wij helaas een afwijzing ontvangen voor een financiële bijdrage vanuit het Schipholfonds. Zij willen onze stichting helaas niet steunen. Zij krijgen veel donatie aanvragen en ons bereik is te klein. Helaas kiezen ze er nu voor om alleen stichtingen en projecten te steunen die een groter bereik hebben. Natuurlijk waren wij teleurgesteld, maar we hebben ons niet uit het veld laten slaan.

  Wij hebben veel lokale bedrijven aangeschreven en met succes. We hebben in de Firma Homan B.V. een grote sponsor gevonden. Daarnaast hebben wij ook via onze oproep om te doneren reacties binnen gekregen en hebben we het mooie bedrag van € 1.362,44 mogen ontvangen van Culinair Baambrugge. Met al deze schenkingen zijn wij aan het beoogde bedrag gekomen en hebben wij een 3de duo fiets voor Vinkeveen kunnen bestellen. Zoals het er nu naar uitziet wordt deze fiets medio februari/ maart aan ons geleverd. Het fondswervingsteam heeft de smaak nu zo te pakken dat we gelijk door zijn gegaan met actie voeren voor een 4de duo fiets voor Wilnis. Dus onze eerdere oproep blijft staan. Weet u nog iemand die ons financieel zou willen steunen, dan kunt u contact opnemen met het fondswervingsteam via secretariaat@fietsmaatjesdrv.nl of penningmeester@fietsmaatjesdrv.nl

  Nu de 3de duo fiets een feit is zijn wij dringend opzoek naar een mooie stallingsplek in Vinkeveen. Mocht u voor ons een stallingsplek weten, dan kunt u contact opnemen met ons via info@fietsmaatjesdrv.nl

  Onze eerste actie voor een 4de duo fiets is dat wij in de maand januari mogen meedoen met de statiegeldbonnen doneeractie bij de kleine en grote Albert Heijn in Mijdrecht. Dus als u lege flessen heeft en ons zou willen steunen, dan kunt u bij 1 van de Mijdrechtse AH’S uw lege flessen inleveren en uw statiegeldbonnetje digitaal doneren.

  Mocht u ons ook nog meer financieel willen ondersteunen? Hiernaast staat hoe u kunt doneren of  gebruik onderstaande link.

  https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=K6w2S9eXRzmZWqpdAswjrQ

  Koffiebonnen voor onderweg

  Bij Eiland van Hein, De Kantine en Paviljoen De Grote Sniep is er gelegenheid voor een gezellige tussenstop. Hier krijgen de fietsmaatjes & gasten een 2e consumptie gratis, bij inlevering van een visitekaartje. Er liggen kaartjes in de stalling in Mijdrecht, zodat jullie een kaartje kunnen meenemen als jullie de duo fiets ophalen. Als jullie dit kaartje bij het personeel inleveren, dan weten zij dat jullie van Fietsmaatjes DRV zijn.

  Mooie foto’s van onze Duofiets.

  Wij hadden de wens om mooie foto’s van onze duo fiets te hebben zodat wij deze kunnen gebruiken voor onze social media, flyers etc. Lilian Emanuelson is fotografe en zij heeft voor de kerst mooie foto’s van de duo fiets gemaakt tussen kerstbomen bij tuincentrum de Huifkar. Lilian wordt ook onze vaste fotografe. Mochten wij evenementen hebben waar wij mooie foto’s van willen dan mogen wij haar vragen. Wij zijn super blij met dit mooie aanbod en natuurlijk de mooie foto’s. Mocht u ook een fotoshoot willen laten maken dan kunt u Lilian inhuren. Zij heeft een mooie website waar u haar werk kunt bewonderen.

  www.photographybylilian.nl via deze website kunt u in contact komen met Lilian of anders kunt u mailen naar info@fietsmaatjesdrv.nl dan sturen wij u aanvraag of vragen graag naar Lilian door.

  Mooi deelmoment vanuit FMDRV

  Onze gast Mw. L fietst graag met haar maatje onze vrijwilliger Hans. Samen fietsen zij door weer en wind. Mw. L waardeert dit zo ontzettend, dat zij voor haar fietsmaatje Hans een mooie warme sjaal gebreid heeft. Hoe leuk is dat? Nu kunnen zij weer samen op de fiets de kou tegemoet. Mw. L heeft de sjaal gebreid in de kleur van FMDRV.

  Vacatures

  Wij hebben momenteel 2 vacatures.

  Lijkt u het leuk om ons team te versterken kijkt u dan snel naar de vacatures op de volgende pagina’s.

  Comments are closed.