Cadeaubonnen voor de komende feestdagen en verjaardagen.
6 december 2022
Vacatures
11 mei 2023

Beste Fietsmaatjes,

Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van 2023 van ons. Wij hopen dat u fijne dagen heeft gehad met uw naasten en dat het een mooi en sportief nieuwjaar mag worden, met veel mooie fietstochten!

2022 is voorbij gevlogen. Vorig jaar rond deze tijd waren wij begonnen met de start van het opzetten van FMDRV. Het is een mooi jaar voor ons geweest, met veel hoogtepunten. Waaronder onze opening en het in gebruik nemen van onze 2 duo fietsen. Vanuit het niets zijn wij begonnen. Nu hebben wij al 40 gasten en 65 vrijwilligers die samen met elkaar mooie ritten maken en veel fietsplezier beleven met elkaar. Zoals u heeft kunnen lezen in onze nieuwsbrief van Oktober 2022 is ons Fondswervingsteam druk bezig geweest met het aanschrijven van stichtingen en donateurs. Verderop in deze nieuwsbrief zullen zij u een update geven hoe het er mee staat.

Op 7 december 2022 was het de dag van de vrijwilliger. Ook wij hebben deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. We stonden zelfs 2 maal in de krant. Verderop in deze nieuwsbrief zullen wij het artikel met u delen.

Ook hebben wij voor alle vrijwilligers een gratis VOG aangevraagd. Graag ook even hier u aandacht voor verderop in deze nieuwsbrief.

De laatste tijd krijgen wij helaas klachten over ons rooster systeem SamenFietsen. In deze nieuwsbrief willen wij u graag meenemen in de ontwikkelingen m.b.t. dit systeem.

Voor onze vaste rubriek mooi deelmoment vanuit FMDRV hebben wij de vorige keer het mooie verhaal van onze vrijwilliger Aldert en zijn maatje meneer K mogen delen. Deze keer willen wij een ander mooi moment vanuit FMDRV met u delen. Heeft u zelf misschien een mooi moment die u met ons zou willen delen? U kunt dit mailen naar secretariaat@fietsmaatjesdrv.nl Wie weet staat u verhaal de volgende keer in onze nieuwsbrief.                                        

Wij zijn nog steeds opzoek naar een nieuwe voorzitter. Helaas heeft onze vorige oproep nog geen resultaat opgeleverd. Kent u misschien iemand, neemt u dan vooral contact met ons op. Verderop in deze nieuwsbrief delen wij nogmaals de vacature met u. Mocht u meer willen weten over deze vacature, dan kunt u mailen naar info@fietsmaatjesdrv.nl

Wij wensen u weer veel leesplezier!

Bericht van het bestuur

Zondag (01-01-23) startte het nieuwe kalenderjaar. Hopelijk heeft u een goede afsluiting gehad van toch wel een bewogen jaar 2022 was in alle opzichten weer uniek. We begonnen het jaar met coronamaatregelen. De coronamaatregelen namen gedurende het jaar af en waren uiteindelijk helemaal verdwenen. De duo-fietsen konden weer uit de schuur gehaald worden. Er werd hier dankbaar gebruik van gemaakt door de vele vrijwilligers van Fietsmaatjes De Ronde Venen. Zij gingen samen met hun gasten op pad, hadden veel belevenissen en hierdoor ontstond het maatjes gevoel spontaan!  Hartelijk dank voor uw inzet ook mede namens de coördinatoren!

De beste wensen voor 2023

Namens het gehele bestuur van FVMDRV wensen wij u een fijn, gelukkig en gezond nieuwjaar en dat er maar vele ritten op de duo-fietsen gereden mogen worden. Ook mogen wij dit jaar de 3e duo-fiets verwelkomen dankzij een gulle gever. Op naar een mooi nieuw Fietsmaatjes jaar.

Lieve groet van het bestuur Ivo, Yael en Jolanda, Cora en Liesbeth en het coördinatoren team.

SamenFietsen

U kent vast allemaal ons plannings- en administratiesysteem SamenFietsen wel. Hierin kunt u de fiets reserveren voor de mooie fietsritten die u wilt gaan maken samen met uw fietsmaatje. Tevens kunt u hier ook uw rittenkaarten in aanschaffen. SamenFietsen is zo’n 6 jaar geleden ontwikkeld door onze collega Fietsmaatjes Gelderse Vallei. Toen steeds meer Fietsmaatjes gebruik wilde maken van de applicatie SamenFietsen hebben zij de applicatie overgedragen aan Fietsmaatjes Nederland. Er lag vanuit alle Fietsmaatjes die de applicatie gebruiken al heel lang de wens voor veranderingen in dit systeem. Helaas kosten veranderingen geld en was dit geld er niet. FMNL is hiervoor opzoek gegaan naar sponsporen en die zijn reeds gevonden. Nu kunnen bijna alle gewenste veranderingen doorgevoerd gaan worden.

Wat houdt dit voor ons in?

Achter de schermen zijn ze al volop bezig met de implementatie van de 2.0 versie. Helaas merken wij dat het systeem nu uit zich zelf heel veel mail verstuurd. Dit is niet de bedoeling, maar voor nu kunnen wij dit niet oplossen, omdat ze achter de schermen dus al heel druk bezig zijn met de veranderingen. Wij willen dan ook uw begrip en geduld hiervoor vragen. Mocht u meerdere dezelfde mails ontvangen, dan willen wij u vragen deze te verwijderen.

Om het project goed te implementeren en alle gegevens goed over te zetten, zullen wij ergens in 2023 een heel weekend geen gebruik kunnen maken van SamenFietsen. Uiteraard zullen wij u hierover tijdig informeren. Voor u als vrijwilliger en als gast zal de 2.0 versie er niet heel veel anders gaan uitzien. De grootste veranderingen zullen hem zitten aan de kant van de coördinatoren en de administrators. Mochten er toch hele grote veranderingen inzetten voor u als gast of voor u als vrijwilliger dan zullen wij een handleiding voor u maken.

Gratis verklaring omtrent gedrag (VOG)

Al onze vrijwilligers hebben begin december van ons een mail gehad m.b.t. het aanvragen van een VOG. Voor alle vrijwilligers voor wie wij deze hebben aangevraagd is de VOG ook daadwerkelijk afgeven. Wij hadden natuurlijk ook niets anders verwacht. Helaas was het bij een aantal vrijwilligers niet helemaal goed gegaan. Zij hadden een link van Justis ontvangen naar een betaalde VOG. Wij hebben voor deze vrijwilligers een nieuwe aanvraag gedaan en dit is toen gelukkig wel allemaal goed gegaan. Wij zouden graag van al onze vrijwilligers de originele VOG willen ontvangen. Bij elke duo fiets hangt tegenwoordig een mooie brievenbus. Zou u bij uw eerst volgende fietsrit deze originele VOG in de brievenbus willen doen? Dan bewaart onze secretaris deze bij uw vrijwilligersovereenkomst.