Cadeaubonnen voor de komende feestdagen en verjaardagen.
6 december 2022

Na vele jaren weer op de fiets

Het was 18 oktober een prachtige nazomerdag. Een uitgelezen moment voor de 91-jarige Dhr. K. om na vele jaren weer eens op een fiets te stappen: de duo fiets van FMDRV. Dhr. had er naar uitgekeken. Dhr. had zich er geen voorstelling van kunnen maken en vond het daarom spannend toen Aldert zijn fietsmaatje, de fiets voorreed. Zodra Dhr. plaats nam, met de armen op de armleuningen en de voeten stevig op de trappers, zat Dhr. als een vorst op de fiets. Dhr. voelde zich direct veilig en op z’n gemak.

Heerlijk ontspannen fietsten ze ruim een uur door het groene landschap van het Donkereind, de Gagel, langs de Heinoomsvaart over de Wilnisse Zuwe. Wat was het genieten van het rustige fietstempo, de zonnestralen, het wuivende riet, de tjilpende vogels en de geur van pas gemaaid gras die vanaf de weilanden van de Gagel naar hun toewaaide. En wat kwamen er bij het passeren van bekende plaatsen veel herinneringen naar boven. Daarop terugkijken en met elkaar kletsen over hoe het toen was en hoe het leven is veranderd. Dat is minstens zo belangrijk als het ontspannen meetrappen op de fiets. Dit smaakte naar meer. Twee dagen later al meldde Dhr. zich met Aldert aan als nieuw duo van FMDRV.